Univerzalni umak od tikvica, idealan dodatak tjestenini, riži i mesu, a može se koristiti i za lazanje s povrćem.
Sastojci:
– 500 g tikvica
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 200 ml mlijeka
– 1 luk
– 2 češnja češnjaka
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 1 svežanj peršina
– sol, biber
– 50 g maslaca
Priprema:
Tikvice naribajte i posolite, kada puste vodu ocijedite ih.
Luk prodinstajte na maslacu, zatim dodajte tikvice, luk i sve začine.
Dinstajte dok ne ispari tekućina, oko 15 minuta, pa sve propasirajte kako biste dobili umak.
Dodajte mu vrhnje za kuhanje i mlijeko, izmiješajte i prokuhajte još par minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!