Fina varivo od povrća.
Sastojci:
– 1/2 glavice karfiola
– 1 rajčica
– 1 šaka sitno sjeckanog peršina
– 1 žlica maslaca
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 2 žlice brašna
– 1/2 l vode
– sol, papar
Priprema:
Karfiol dobro oprati i narezati ga na sitne komadiće. Propržiti ga na otopljenom maslacu.
Rajčicu oguliti, pa narezati ga na sitne kockice i dodati karfiolu. Kratko popržiti i doliti prokuhanu vodu. Kuhati dok povrće ne omekša.
Brašno dobro umiješati u vrhnje za kuhanje, dodati jednu grabilicu (kutlaču) vode iz juhe i napraviti glatku smjesu. Polako dolijevati brzo miješajući.
Peršin usitniti i dodati u varivo. Štapnim mikserom kratko miksati tek toliko da varivo postane kremasto, a povrće se malo usitni. Posoliti i popapriti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!