Jelo od krumpira i tikvica s kremastim preljevom.
Sastojci:
– 1/2 kg krumpira
– 1 veća tikvica
– 1 crveni luk
– 1 češnjak
– 1 žlica maslaca
– 120 ml vrhnja za kuhanje
– 150 ml mlijeka
– 120 g kiselog vrhnja
– 50 g feta sira
– 2 žlice maslinovog ulja
– suhi biljni začin
– 50 g gaude
Priprema:
Posudu u kojoj ćete peći jelo premazati maslacem. Krumpir i tikvice izrezati na tanje kolutove.
Luk izrezati na manje kocke. Mlijeko, oba vrhnja, izdrobljeni sir, ulje i češnjak pomiješati, pa začiniti po želji.
U posudu u kojoj ćete peći jelo redati red krumpira, red tikvica, preko staviti luk, suhi bilni začin, papar, pa preliti smjesom s mlijekom, vrhnjem i sirom.
Zadnji red bi trebalo preliti smjesom od mlijeka, sira i vrhnja pa posuti ribanom gaudom.
Peći oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Doba tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!