Recept: Zapečeni krumpir s tikvicama

Cooking 19. stu 202107:38 0 komentara
Shutterstock

Jelo od krumpira i tikvica s kremastim preljevom.

Sastojci:

– 1/2 kg krumpira

– 1 veća tikvica

– 1 crveni luk

– 1 češnjak

– 1 žlica maslaca

– 120 ml vrhnja za kuhanje

– 150 ml mlijeka

– 120 g kiselog vrhnja

– 50 g feta sira

– 2 žlice maslinovog ulja

– suhi biljni začin

– 50 g gaude

Priprema:

Posudu u kojoj ćete peći jelo premazati maslacem. Krumpir i tikvice izrezati na tanje kolutove.

Luk izrezati na manje kocke. Mlijeko, oba vrhnja, izdrobljeni sir, ulje i češnjak pomiješati, pa začiniti po želji.

U posudu u kojoj ćete peći jelo redati red krumpira, red tikvica, preko staviti luk, suhi bilni začin, papar, pa preliti smjesom s mlijekom, vrhnjem i sirom.

Zadnji red bi trebalo preliti smjesom od mlijeka, sira i vrhnja pa posuti ribanom gaudom.

Peći oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Doba tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!