Oglas

Recept: Zeleni rižoto

author
Coolinarika
19. tra. 2021. 09:27
Photo,Of,Delicious,Risotto,With,Basil,On,White,Isolated,Background
Shutterstock/Ilustracija | Shutterstock/Ilustracija

Jednostavan rižoto sa zelenim povrćem.

Oglas

Sastojci:

– 1 šalica od 200 ml riže

– 1 brokula

– 1 šalica od 200 ml graška

– 1 glavica crvenog luka

– 2 češnja češnjaka (bijelog luka)

– 100 ml bijelog vina

– 700 ml vruće vode

– 1 povrtna kocka za juhu

– sol, biber

-30 g maslaca

– 50 g ribanog parmezana

– malo maslinovog ulja

Priprema:

Brokulu operite i razdvojite cvjetove, pa stavite da se kuha u kipućoj vodi s malo soli dok ne omekša.

Od vode u kojoj se kuhala, odvojiti 700 ml i u njoj rastopiti kocku za juhu.

Na malo maslinovog ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, dodajte rižu i njega malo prodinstajte uz stalno miješanje.

Dodajte sjeckani bijeli luk, pa zalijte sve s vinom.

Zatim dodajte kuhanu brokulu i grašak da se dinsta s rižom. Dodajte i vodu (s kockom za juhu) i miješajte.

Dolijevajte po malo vode dok se ne skuha riža. Dodajte sol, biber i začine po želji.

Kad se riža skuha, skinite sa štednjaka i umiješajte maslac narezan na kocke i ribani parmezan. Miješajte dok se maslac ne istopi.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama