Jednostavan rižoto sa zelenim povrćem.
Sastojci:
– 1 šalica od 200 ml riže
– 1 brokula
– 1 šalica od 200 ml graška
– 1 glavica crvenog luka
– 2 češnja češnjaka (bijelog luka)
– 100 ml bijelog vina
– 700 ml vruće vode
– 1 povrtna kocka za juhu
– sol, biber
-30 g maslaca
– 50 g ribanog parmezana
– malo maslinovog ulja
Priprema:
Brokulu operite i razdvojite cvjetove, pa stavite da se kuha u kipućoj vodi s malo soli dok ne omekša.
Od vode u kojoj se kuhala, odvojiti 700 ml i u njoj rastopiti kocku za juhu.
Na malo maslinovog ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, dodajte rižu i njega malo prodinstajte uz stalno miješanje.
Dodajte sjeckani bijeli luk, pa zalijte sve s vinom.
Zatim dodajte kuhanu brokulu i grašak da se dinsta s rižom. Dodajte i vodu (s kockom za juhu) i miješajte.
Dolijevajte po malo vode dok se ne skuha riža. Dodajte sol, biber i začine po želji.
Kad se riža skuha, skinite sa štednjaka i umiješajte maslac narezan na kocke i ribani parmezan. Miješajte dok se maslac ne istopi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!