Kremasti rižoto s gljivama.
Sastojci:
– čaša od 2,5 dl riže
– 200 g svježih gljiva
– 2 žlice kiselog vrhnja ili milerama
– 1/2 glavice luka
– 100 g maslaca
– 1,5 čaša (od 2,5 dl) pileće bistre juhe
– 1,5 čaša (od 2,5 dl) mlijeka
– 70 g ribanog parmezana
– 1 žlica sjeckanog peršina
– sol, bijeli papar
Priprema:
Maslac malo zagrijati, dodati sitno nasjeckani luk i gljive nasjeckane na listiće. Popržiti i dodati veliku žlicu kiselog vrhnja. Sve promiješati i odmah dodati rižu. Još malo popržiti.
U posudu s rižom doliti tekućinu u odnosu 1/2 mlijeka i 1/2 juhe. Dodati sol i papar.
Rižoto pripremati na niskoj temperaturi i češće promiješati, kako se riža ne bi uhvatila za dno.
Pred kraj kada je riža upila svu tekućinu dodati ribani parmezan, umiješati i ostaviti da odstoji par minuta.
Servirati posuto nasjeckanim peršinovim listovima.
Ovako pripremljena riža može biti samostalno jelo uz sezonsku salatu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!