Oglas

Samo 5 koraka: Najjednostavniji recept za bolonjez

author
N1 Hrvatska
09. ruj. 2021. 21:25
bolonjez, tjestenina, pašta
Emanuel Ekström/ Unsplash | Emanuel Ekström/ Unsplash

Ne morate biti kulinarski znalac da biste napravili fini bolonjez.

Oglas

Talijanska kuhinja svakako je jedna od najpopularnijih, a među najpoznatijim jelima je bolonjez. Iako ga neki kuhaju satima i po kompliciranim receptima, zapravo ga može napraviti svatko. Potrebno je samo pratiti ovih pet koraka.

Korak 1


Stavite kuhati špagete, kada su gotove ocijedite ih i stavite sa strane.

Korak 2


Za umak prokuhajte 500 grama mljevenog pilećeg mesa, po mogućnosti u ekspres loncu.

Korak 3


Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu prepržite sjeckani češnjak. Tome dodajte jednu zelenu čili papričicu, nasjeckani 1 luk srednje veličine i 2 nasjeckane rajčice. Dodajte 2 žlice paste od rajčice i dobro promiješajte.

Korak 4


Dodajte soli po ukusu, žlicu mljevene ljute paprike, prstohvat mljevenog korijandera, pola žlice tucane paprike i žlicu origana. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok se sve ne sjedini.

Korak 5


Tome svemu sada dodajte kuhanu mljevenu piletinu i 1/3 čaše vode. Pustite umak da se kuha nekoliko minuta. Naposljetku poslužite sa špagetama, piše Pinkvilla.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.


Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama