Ne morate biti kulinarski znalac da biste napravili fini bolonjez.
Talijanska kuhinja svakako je jedna od najpopularnijih, a među najpoznatijim jelima je bolonjez. Iako ga neki kuhaju satima i po kompliciranim receptima, zapravo ga može napraviti svatko. Potrebno je samo pratiti ovih pet koraka.
Korak 1
Stavite kuhati špagete, kada su gotove ocijedite ih i stavite sa strane.
Korak 2
Za umak prokuhajte 500 grama mljevenog pilećeg mesa, po mogućnosti u ekspres loncu.
Korak 3
Zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu prepržite sjeckani češnjak. Tome dodajte jednu zelenu čili papričicu, nasjeckani 1 luk srednje veličine i 2 nasjeckane rajčice. Dodajte 2 žlice paste od rajčice i dobro promiješajte.
Korak 4
Dodajte soli po ukusu, žlicu mljevene ljute paprike, prstohvat mljevenog korijandera, pola žlice tucane paprike i žlicu origana. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok se sve ne sjedini.
Korak 5
Tome svemu sada dodajte kuhanu mljevenu piletinu i 1/3 čaše vode. Pustite umak da se kuha nekoliko minuta. Naposljetku poslužite sa špagetama, piše Pinkvilla.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare