Čaj od đumbira uspješno štiti od upala i infekcija i pospješuje imunitet.
Sastojci:
– 1 korijen svježeg đumbira debljine oko 2,5 cm, narezan na kriške
– 1 šalica vode
– dodatni začini (izaberite samo jedan): štapić cimeta, korijen kurkume narezan na tanke kriške ili nekoliko listova svježe mente
– tanka kriška svježeg limuna ili naranče
– 1 žličica meda ili javorovog sirupa
Priprema:
Narezani đumbir i vodu pomiješajte u posudi na jačoj temperaturi. Ako želite dodajte štapić cimeta, kurkumu ili mentu, i to učinite u ovom trenutku.
Pustite da zavrije zatim smanjite temperaturu na dovoljnu jačinu da napitak lagano vrije pet minuta. Maknite posudu s vatre i pažljivo procijedite u šalicu.
Po želji, servirajte sa kriškom limuna ili naranče. Dodajte med ili javorov sirup.
Čaj poslužite vruć.
Dobro jutro!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!