Veljača je karnevalsku povorku donijela i u Karlovac

Kultura 17. velj 202015:44 > 15:56
Promo

Grad Karlovac i Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Inicijativom mladih KAOS i ove godine organizirali su Karlovački karneval 2020.

Tijekom vikenda održano je najveće među karnevalskim događanjima – karnevalska povorka.

U subotu 15. veljače maskirani građani Karlovca, ali i njihovi gosti, okupirali su ulice grada. Predvođeni karlovačkim bubnjarima i mažoretkinjama, povorka je protutnjala šarenom Radićevom ulicom, potom je pokazala svoja lica na Korzu te mahnula Veleučilištu, a zatim kročila na Trg bana Josipa Jelačića gdje ih je dočekala okupljena masa i četiri metra visok fašnički princ Žabac izrađen od slame.

Povorku i okupljene su pred pozornicom rasplesale vedre maske plesnog kluba St.Art, a zatim su pozornicu okupirali Gustafi. Dodijeljene su bile nagrade za najbolje maske, a svi su posjetitelji tradicionalno nagrađeni krafnama, koje donirala tvrtka Žitoproizvod. 

Karlovac će u petak 21. veljače u 09.30 sati organizirati i dječju povorku na Trgu bana Josipa Jelačića.

U subotu 22. veljače u 20 sati će se održati Bal pod maskama u Zorin domu, a svečano paljenje fašničkog princa Žapca bit će 25. veljače u 19.30 na Mažuranićevoj obali uz rijeku Kupu. Prije nego bude kažnjen, slamnati princ bit će izložen na Starom placu, kako bi mogli doživjeti duh karnevala.

Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo
Promo

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.