VIDEO Hrvatska se danas prisjeća velikog Olivera Dragojevića

Kultura 29. srp 202121:08 > 22:14 0 komentara
N1/IR

Na današnji dan, prije tri godine napustio nas je glazbenik Oliver Dragojević. Hrvatska se danas prisjeća velikog Olivera Dragojevića. Danima već u Vela Luku pristižu članovi obitelji, prijatelji i vjerni fanovi.

N1/IR

“Čim stanem nogom na ovo misto, onda sam već povezan s njim. Dolazimo tu često, ne samo na obljetnicu nego kroz cilu godinu. Ovo što je on ostavio za ovo misto i kako je živio skromno, koliko je bio jak glazbenik, koliko je bio moćan, s tim načinom života… Kad je netko tako jak i velik, a druži se kroz život sa svojim prijateljima iz djetinjstva, onda to govori o njegovoj veličin. To rijetki mogu, zato je poseban”, kazao je Marin, veliki obožavatelj Dragojevića.

Marin je na koncert u Oliverovu čast stigao iz Oimša.

“Sada ljudi tu dolaze cijele godine, dolaze na njegov grob, dolaze ga obilaziti.”

Cjelodnevni program u njegovoj rodnoj Veloj Luci nazvan “Trag u beskraju – sjećanje na Olivera Dragojevića”, koji će kulminirati večerašnjim koncertom, počeo je u četvrtak ujutro u 9 sati polaganjem vijenaca na mjesnom groblju sv. Roka i misom, a uslijedio je i recital u crkvi na kojem nastupaju Marko Tolja, Ante Gelo & kvartet Sequentia.

Tolji i Geli će se navečer pridružiti Gibonni, Tedi Spalato, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak i Alan Bjelinski.

U četvrtak navečer održane su tonske probe kao idealna uvertira za današnji glavni koncert. Dijelić te atmosfere donosi vam novinar N1 televizije Zoran Pehar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!