Oglas

Najčešća pogreška koju radimo kada kuhamo rižu

author
N1 Info
23. lip. 2018. 13:35
>
13:38
riza
Pixabay (ilustracija) | Pixabay (ilustracija)

Mnogi rižu kuhaju na način da je stave u hladnu vodu i kuhaju dok riža ne omekša. To je pogrešno jer ćete na taj način dobiti ljepljivu, "gnjecavu", rižu.

Oglas

Pravi način je da suhu rižu prvo zagrijte u loncu uz dodatak malo maslinova ulja, a u drugom loncu pustite da voda zaključa.

Nakon što ste rižu tostirali "na suho" minutu ili dvije, dodajte joj kipuću vodu, malo soli, poklopite i pustite da ponovno zaključa.

Zatim maknite poklopac, smanjite vatru i nastavite kuhati uz miješanje dok voda ne ispari, piše Vecernji.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama