Oglas

Čuvate kruh u kutiji? Ne činite to

author
N1 Info
25. lip. 2018. 13:53
>
13:57
shutterstock_336696230
Shutterstock | Shutterstock

Izvještaj na temu istraživanja hrane i njenog skladištenja koje je provelo sveučilište u Nebraski pokazao je da će kruh, gdje god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, propasti za najduže tjedan dana, a često i kraće.

Oglas

Na sve to, kako spore plijesni koje zrakom putuju do kruha, imaju dugačke korijene, često im treba više dana da se pokažu u plavo-zelenoj nijansi po kojoj ih prepoznajemo.

Zato je, preporuka znanstvenika, da kruh čuvate u zamrzivaču ili frižideru.

bread-1245948_1920
Pixabay | Pixabay



U ovim situacijama šanse da se plijesan pojavi na kruhu su minimalne, a štruca tako može da traje i tri mjeseca. Kad je otopite, djelovat će svježe kao da je upravo kupljena. Ako kruh jedete i koristite, samo ga držite u fružideru u vrećici za zamrzivač.

A ako ga nećete jesti sljedećih dana, narežite ga na kriške, stavite u vrećice, izbacite zrak i zamrznite, prenosi B92.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama