Životinjski otpad se posebnim procesom pretvara u želatinu koja se, osim u gumenim bombonama, koristi i za pripremu mnogih drugih slatkiša.
Gumeni bomboni omiljeni su slatkiš mnogima. Rijetki znaju kako zapravo nastaju.
Primamljivi šareni bomboni prave se od kože i drugog otpada koji ostaju nakon prerade mesa, najčešće svinja, ali i goveda. Taj otpad se posebnim procesom pretvara u želatinu koji se, osim u gumenim bombonama, koristi i za pripremu mnogih drugih slatkiša, voćnih jogurta, preljeva za salate, piše Dnevni avaz.
Želatina se dobiva i kuhanjem životinjskih tetiva, kostiju, otpadnog sala i djelova tijela i svega onoga što se smatra otpadom u preradi mesa.
Proces proizvodnje ovih slatkih zanimacija prikazan je u kratkom videu ispod, a snimak ide unazad i prikazuje kako teče proces proizvodnje do glavne sirovine za želatinu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram