U Njemačkoj, zemlji mesnih prerađevina, kobasica je nedavno dobila svoj hotel. U jednom selu kod Nürnberga, kobasica nije samo na jelovniku, već je i dekor na zidovima.
Prvi hotel u svijetu posvećen kobasici, koji je vegetarijancima noćna mora, predstavlja ostvareni san njemačkog mesara Klausa Bebela. Zdanje otvoreno u rujnu sve više privlači turiste iz Europe.
U kamenoj kući, na oko 40 minuta vožnje od Nürnberga, hotel nudi sedam soba i dvije sale za predavanja i degustacije kobasica.
Bebel (48) je rekao da je došao na ideju o takvom hotelu kako bi se zadržala lokalna proizvodnja mesnih prerađevina koja se suočava sa sve većom konkurencijom industrijske prozvodnje.
Njegova obitelj proizvodi i prodaje kobasice od 19. stoljeća. Međutim, u zemlji poznatoj po ljubiteljima mesa nestaje obiteljska proizvodnja mesnih prerađevina.
U hotelu je sve u znaku mesa. Na ulazu se vješaju kaputi na kuke koje izgledaju kao kuhinjski noževi, ogromne slike svinja su na vratima toaleta, dok su sapuni i jastuci u sobama u obliku kobasica. Nazivi kobasica ispisani su na nekoliko jezika po cijelom hotelu, a hotel nudi i kobasice od junetine za posjetitelje koji ne jedu svinjsko meso.
Bebel, ljubitelj života na selu, rekao je s osmjehom da su Nijemci već poznati po kobasicama i pivu i da to treba ponuditi i turistima.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram.