Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak zasendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje.
Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralim poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12 i riboflavinom.
Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše tijelo od slobodnih radikala koji oštećuju stanice u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju probave i potiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio našeg metabolizma.
Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu i pomažu u filtriranju toksina iz organizma. kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu.
Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabiliziraju razinu hemoglobina, proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram.