Oglas

Obožavate kisele krastavce? Ovo je korisno za znati

author
N1 Info
03. velj. 2019. 11:01
>
11:03
pickled-cucumbers-1520638_1920
Pixabay | Pixabay

Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak zasendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje.

Oglas

Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralim poput željeza, kalija, natrija i fosfora te vitaminima C, A, B-6, B-12 i riboflavinom.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše tijelo od slobodnih radikala koji oštećuju stanice u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju probave i potiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio našeg metabolizma.

Djeluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu i pomažu u filtriranju toksina iz organizma. kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno djeluju na razvoj čira na želucu.

Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su oboljele od dijabetesa tipa 2 jer stabiliziraju razinu hemoglobina, proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama