Nakon Uskrsa obično ostanemo zatrpani tvrdo kuhanim jajima, ali i šunkom, s kojima ni sami ne znamo što bismo činili. No uz malo mašte možete ih iskoristiti za brze i ukusne obroke.
Ostatke šunke najlakše možete iskoristiti u kajgani ili fritaji. Nasjeckajte je i dodajte razmućenim jajima, a omiljen obrok obogatite šparogama, mini rajčicama, gljivama, sirom ili onome što u tom trenutku nađete u hladnjaku, piše tportal.
S komadićima šunke možete napraviti i brzinski umak za tjesteninu alla carbonara. Umjesto pancete ovoga puta poigrajte se sa šunkom i uživajte u ukusnom i zasitnom obroku, koji je gotov za doslovno deset minuta.
Možete je iskoristiti i za quiche, u kojem će uživati cijela obitelj, a vjerujemo da će kriška quiecha dobro doći i u pauzi za ručak. Recept za quiche možete pronaći ovdje.
Na kockice nasjeckana šunka obogatit će i salate, a što ćete u njih još staviti ovisi naravno vašoj mašti i onome što imate u kući.
Tvrdo kuhana jaja zaista možete dodati u bilo koju salatu i dobiti ukusan i nutritivno bogat obrok, a odličan su prilog sendvičima.
Divlje šparoge već su na izmaku, no zato onih iz uzgoja ima u izobilju, a poznato je da se šparoge i jaja ljube. Ostatke tvrdo kuhanih jaja poslažite na šparoge, koje ste prethodno po dvije-tri zamotali u pancetu i ispekli u pećnici oko 15-20 minuta na 200 stupnjeva. Začinite solju, paprom i maslinovim uljem te prije kraja pospite parmezanom. Kad su gotove na njih stavite narezan tvrdo kuhana jaja i imat ćete odličan prilog ili ukusnu večeru.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.