Sjedite na poslu i već vam je neugodno zbog zvukova koje vaša crijeva proizvode. Jeste li se ikad zapitali zbog čega ponekad doručak dobro sjedne, a zbog čega nekad vaša probava radi sto na sat? Ovo je razlog, tvrde stručnjaci.
Sirovo povrće je zdravo i bogato vitaminima i mineralima. No, ne preporučuje se za doručak jer sirovo povrće pravi izazov za vašu probavu, posebno kad ga konzumirate na prazan želudac.
Ako imate osjetljiv želudac, doručak koji uključuje jogurt mogao bi vam teško pasti. Naime, jogurt sadrži zdrave mliječne bakterije koje, nažalost, ne stižu do crijeva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom.
Što pomaže? Dovoljno je konzumirati pokoji orašasti plod, komad avokada ili žlicu pahuljica, čisto kako vam želudac ne bi bio prazan.
Također, čaša svježe iscijeđenog soka od naranče? Zvuči zdravo, ali na prazan želudac može izazvati žgaravicu. Jedina iznimka je voda pomiješana s limunom jer je limunov sok podosta razrijeđen, piše Dnevni avaz.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram