Oglas

Provjerite recept za pizzu u kojoj možete uživati i ako želite smršavjeti

author
N1 Info
02. lip. 2020. 16:25
>
16:39
pizza
Pixabay | Pixabay

Slasna pizza od cvjetače sadrži daleko manje kalorija od klasične pizze i idealna je za sve one koji žele pripaziti na prehranu, a istovremeno uživati u hrani. Veliki plus je i to što ne morate čekati da se tijesto digne pa će vam za pripremu ove zdrave pizze trebati puno manje vremena.

Oglas

Ovaj je recept prije nekoliko godina doživio bum na internetu, a s dolaskom ljeta ponovno smo ga se sjetili. Slasna pizza od cvjetače zdrava je alternativa klasičnoj pizzi i idealan prijedlog za ručak ili večeru za sve one koji žele istopiti kilograme, piše tportal.

Obzirom da ne sadrži tijesto, recept je prikladan i za sve one koji su netolerantni na gluten, a ovisno o dodacima za koje se odlučite, pizzu možete prilagoditi i vegetarijancima. Inače, ova je pizza poznata i kao keto pizza jer sadrži jako malu količinu ugljikohidrata.

Tijesto se dobiva mješavinom tri glavna sastojka: cvjetače, jaja i sira te začina koji se spljošte u plehu peku dok ne dobijemo lijepu zlatnu koricu. Smjesu možete i zamrznuti pa pizzu pripremiti kada vam na večeru stignu iznenadni gosti ili kada zbog manjka vremena poželite brzinski ručak.

Sastojci

- Otprilike 1,5 kg očišćene cvjetače

- Sir (gauda, mozzarella, parmezan i sl.)

- 1/3 šalice mekog sira (primjerice kozji sir)

- 1 jaje

- začini po želji (sol, papar, češnjak u prahu, itd.)

Za dodatke će vam trebati šalša koju možete napraviti i sami te sve ono što inače stavljate na pizzu poput ribanog sira, šunke/pancete/pršuta, gljiva, origana, svježeg bosiljka, maslina itd.

Priprema

1. Prvi korak je priprema cvjetače. Uklonite listove i narežite cvjetaču na manje komade i ubacite u električnu sjeckalicu. Cvjetaču možete i naribati, ali će to usporiti proces pripreme.

2. Usitnjenu cvjetaču stavite pet minuta u mikrovalnu kako bi otpustila vlagu. Pustite je da se ohladi, prebacite je u vrećicu za cijeđenje ili gazu i dobro stisnite da iscuri višak vode.

3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte komadiće cvjetače, sir, jaje i začine. Rukama sve zajedno promiješajte stiskajte prstima kao da mijesite tijesto dok se svi sastojci ne sjedine.

4. Lim prekrijte papirom za pečenje i na njega prebacite smjesu. Oblikujte tijesto u ravnomjerni krug promjera cca. 23 centimetara i pritisnite prstima na debljinu koju želite.

5. Koricu pecite 25 minuta. Zatim je izvadite iz pećnice, premažite šalšom i dodajte dodatke po želj. Potom pizzu vratite u pećnicu i pecite 10 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama