Oglas

Cijelo vrijeme pogrešno pripremamo pire krumpir, evo kako postići bolju teksturu

author
N1 Info
20. lis. 2021. 11:14
Portion of potato puree on plate
Viktor Fischer / Alamy / Alamy / Profimedia | Viktor Fischer / Alamy / Alamy / Profimedia

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura pomoću drobilice za pire.

Oglas

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno.

Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. Na Tiktoku se pojavio video čija autorica ima nešto drugačiju tehniku pripreme pire krumpira. Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije - pire ispadne boljeg okusa! Video objavom je oduševila druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju isprobati ovaj recept, prenosi Večernji list.

https://www.tiktok.com/@novak_minic/video/7019336023591193862?sender_device=pc&sender_web_id=7013970983904888326&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama