Crvene začine ne biste trebali držati u ormariću, može ih oštetiti vlaga

Lifestyle 07. srp 202111:04 0 komentara
začini, češnjak, cimet, đumbir, kuhinja
Pixabay / ilustracija

Začini mogu trajati znatno duže nego ostala hrana, no i o njima je potrebno ispravno se brinuti kako bi što duže potrajali.

Šefica kuhinje Grace Woinicz ističe da začine crvene boje nikada ne biste trebali držati u kuhinjskom ormariću jer im tu “mogu naštetiti vlaga i toplina”, zbog čega ujedno gube i svoj karakteristični okus.

“Ako se drže u ormariću, crveni začini gube svoja kemijska svojstva i mogu se brzo pokvariti”, pojasnila je Woinicz.

VEZANE VIJESTI

Crveni začini uključuju one popularne začine kao što su paprika, crveni ili kajenski papar i čili prah. Umjesto u kuhinjskom ormariću, crvene začine trebali biste držati u frižideru.

Nutricionistica Lisa Richards navodi da većina ljudi pogrešno skladišiti crvene začine te da biste ih trebali čuvati u frižideru. No, liječnica Geri Williams navodi da ne bacate začine ako ste ih držali u ormariću jer se začini ne kvare tako brzo kao mlijeko ili meso.

“Neće vam nauditi ni na koji način, ali neće ni dati toliko okusa jelu koliko biste željeli”, dodala je.

Ostale začine držite u kuhinjskom ormariću. Best life savjetuje da nikakve začine ne držite iznad štednjaka. Nutricionistica Megan Ayala ističe da konstantna toplina koja izlazi iz kuhinjskih aparata može naštetiti začinima.

“Većina ljudi preferira držati začine u ormariću koji je bliži frižideru ili daleko od sunčeve svjetlosti”, dodaka je Ayala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!