Oglas

Evo zašto nikada ne biste trebali dodavati ulje u vodu kada kuhate tjesteninu

author
N1 Hrvatska
16. ruj. 2021. 15:58
tjestenina, pasta, špagete, lonac, kuhanje tjestenine
Pixabay / Ilustracija | Pixabay / Ilustracija

Tjestenina je jedna od namirnica koji mnogi od nas kuhamo, pogtovo kada želimo brz ručak. U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade.

Oglas

Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok. Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zaljepila, ipak to ne biste trebali raditi.
Razlog je vrlo jednostavan - ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini, piše Reader's digest.

Kako biste spriječili da vam se tjestenina zaljepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama