Evo zašto trebate dodati šećer u umak od rajčice

Lifestyle 21. ruj 202114:54 > 18:23 1 komentar
umak od rajčice, sos rajčica
Pixabay / ilustracija

Ako volite umak od rajčice koji zatim dodajte u tjesteninu ili neko drugo jelo, trebali biste u umak dodavati i malo šećera.

Naime, rajčice su same po sebi malo kisele, a dodavanjem šećera u umak ćete ublažiti osjećaj kiselosti. Tako ćete dobiti uravnoteženiji umak od rajčice koji neće biti kiseo.

VEZANA VIJEST

Razina kiselosti u rajčicama ovisi o tome koju vrstu koristite i u koje doba godine. Konzervirana rajčica nije jednako kisela kao ona svježa koju kupite na tržnici ili u trgovini.

Ako umak radite od svježih rajčica koje su sazrele na vrhuncu ljeta, tada ne trebate dodavati šećer jer te rajčice neće biti kisele.

Šećer u umak dodajte na samom kraju, netom prije nego ćete prestati kuhati umak, piše Reader’s digest. Možete dodati malo običnog bijelog šećera ili smeđeg šećera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare