Oglas

Evo zašto trebate dodati šećer u umak od rajčice

author
N1 Hrvatska
21. ruj. 2021. 14:54
>
18:23
umak od rajčice Pixabay
Pixabay / ilustracija | Pixabay / ilustracija

Ako volite umak od rajčice koji zatim dodajte u tjesteninu ili neko drugo jelo, trebali biste u umak dodavati i malo šećera.

Oglas

Naime, rajčice su same po sebi malo kisele, a dodavanjem šećera u umak ćete ublažiti osjećaj kiselosti. Tako ćete dobiti uravnoteženiji umak od rajčice koji neće biti kiseo.
Razina kiselosti u rajčicama ovisi o tome koju vrstu koristite i u koje doba godine. Konzervirana rajčica nije jednako kisela kao ona svježa koju kupite na tržnici ili u trgovini.

Ako umak radite od svježih rajčica koje su sazrele na vrhuncu ljeta, tada ne trebate dodavati šećer jer te rajčice neće biti kisele.

Šećer u umak dodajte na samom kraju, netom prije nego ćete prestati kuhati umak, piše Reader's digest. Možete dodati malo običnog bijelog šećera ili smeđeg šećera.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama