Oglas

Junetina vam često ispada žilava? Evo super trikova kako je omekšati

author
N1 Info
25. lis. 2021. 09:19
>
13:02
junetina, meso, juneće meso, govedina, steak, odrezak, roštilj,
Photo by <a href="https://unsplash.com/@mham3816?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Madie Hamilton</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/beef?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a> | Photo by <a href="https://unsplash.com/@mham3816?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Madie Hamilton</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/beef?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Kupili ste naizgled odličan komad junećeg mesa, ali nakon što ste ga pripremili u kuhinji i poslužili na tanjuru shvatili ste da okusom i nije toliko dobar jer ga je teško prožvakati, odnosno žilav je - situacija koja se dogodila svima barem jednom ma koliko god vješti bili u kuhanju.

Oglas

Pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija - on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas, prenosi BrightSide.

Osim ove dvije vrste egzotičnog voća, možete dodati malo rižinog vina, naribanog luka i jabuke i ostaviti u tome meso tijekom cijele noći, a jednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i octa. Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ako pripremate neko jelo u zadnji tren. U octu već mora stajati cijelu noć, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama