Najbolji okus: Evo kako čuvati čokoladu za savršenu teksturu

Lifestyle 01. ruj 202407:48 0 komentara
čokolada
Pixabay/ilustracija

Ljudi čuvaju čokoladu na različite načine, uključujući u ormarićima, u hladnjaku ili u smočnici. No, stručnjaci iz Wheeldon Brothersa kažu da je važno "pravilno" skladištenje čokolade za održavanje njezinog "ukusnog okusa i teksture".

Ona mora biti na suhom i hladnom mjestu, ali nikako ne u hladnjaku.

Optimalni temperaturni raspon za čokoladu je između 18 i 21 stupanj Celzijusa. Ova temperatura sprječava topljenje, a istovremeno dopušta da složene note kakaa ostanu savršene.

Prekomjerna toplina može uzrokovati topljenje čokolade ili stvaranje bijele, praškaste površine poznate kao cvjetanje, dok jaki mirisi mogu prodrijeti u čokoladu, mijenjajući njezin delikatan profil okusa, piše Express, a prenosi 24sata.

Dok neki ljudi vole hrskavost koju čokolada dobije kada se čuva u hladnjaku, slično kao ako je slatka poslastica izložena toplini, niske temperature također mogu rezultirati cvjetanjem šećera.

Čokolada također može apsorbirati mirise drugih namirnica u hladnjaku, poput češnjaka i luka, što može značajno promijeniti njezin okus.

Svakako, kad ste gotovi, ostatak dobro zamotajte u foliju kako ne bi do nje došla vlaga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!