Oglas

Kako izbjeći mamurluk: Evo zašto žesticu treba piti prije, a ne nakon piva

author
N1 Info
20. pro. 2021. 09:30
>
09:31
kafić, bar, lokal, ugostiteljski objekt, alkohol
Unsplash / Ilustracija | Unsplash / Ilustracija

Sve vrste alkoholnih pića dehidriraju organizam zbog čega izazivaju mamurluk, ali glava nakon pijanke boli i zbog nusproizvoda fermentacije (kongenera) koji se u jetri teško razgrađuju.

Oglas

I dok se votka i džin destiliraju kako bi se uklonili svi kongeneri, a okus bio neutralan - u tamnijim alkoholnim pićima pridonose izraženijem okusu i kompleksnosti. Američki znanstvenici tvrde kako upravo zbog tih tvari možemo imati najjači mamurluk od viskija i crnog vina, piše Pun kufer.

Ipak, na to kako ćemo se osjećati nakon alkohola utječe i način na koji pijemo. Ako pijemo sporo organizam se može nositi s alkoholom, ali požurimo li se ili odlučimo presjeći pića poput piva ili vina žesticama, vrlo je vjerojatno da će nam tijelo to i naplatiti.

Ako pak pijemo jači alkohol na početku večeri kada je organizam u dovoljno dobroj formi da se s njime izbori i zatim prijeđemo na lakša pića imamo manju vjerojatnost da ćemo sutradan obećavati samome sebi kako više nikada nećemo popiti ni kapi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama