Oglas

Mučite se s čišćenjem šipka? Postoji brza metoda uz koju ćete izbjeći nered

author
N1 Info
22. lis. 2021. 14:19
>
14:20
nar, šipak, pomergranate
Photo by <a href="https://unsplash.com/@dagmara_rune?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Dagmara Dombrovska</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/pomergranate?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a> | Photo by <a href="https://unsplash.com/@dagmara_rune?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Dagmara Dombrovska</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/pomergranate?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno šipak. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik konzumiranja sjemenki je onaj 'na žlicu' dok je svjež - ali prethodno ga treba očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.

Oglas

Kako biste izbjegli crvenu kuhinju i nered od kore, isprobajte genijalnu metodu čišćenja - u vodi.

Prvo lagano 'rolajte' cijeli šipak po radnoj površini kuhinje kako bi sjemenke blago odvojili od kore.

Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bijele ovojnice.

Napunite jednu zdjelu vodom i stavite je u sudoper, a zatim ubacite kriške unutra i krenite na posao - pod vodom vadite sjemenke.

Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bijele dijelove koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju.

Nakon što ste odvojili sve sjemenke, procijedite ih iz zdjele i spremite u hladnjak, prenosi Večernji.

https://youtu.be/_W6XwMAkr8w

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama