Kako pripremiti savršen umak od rajčice? Tajna je u samo jednom sastojku

Lifestyle 13. lip 202416:24 0 komentara
Posuda domaćeg umaka od rajčice, šalša od pome
Pexels / Ilustracija

Svaki obožavatelj tjestenine sigurno želi znati trikove kojima se koriste Talijani. Ipak su oni pripremu ove namirnice doveli do savršenstva.

Gastro bloger Gieseppe Federici podijelio je s pratiteljima savjet koji je dobio od jedne 85-godišnje Talijanke.

Na ovaj način postiže se savršen okus, a najvažniji sastojci koji će ovo omogućiti su – šećer i soda bikarbona.

Soda bikarbona ublažava kiseli okus rajčice i prevenira pojavu žgaravice. Ipak, postoji kvaka. Ne treba pretjerivati s količinom sode bikarbone. Jedna četvrtina čajne žličice dovoljna je za količinu umaka od rajčice koja stane u dvije konzerve.

Šećer se dodaje kad je priprema umaka pri kraju. Jedna jušna žlica na isto količinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!