Oglas

Kako pripremiti savršen umak od rajčice? Tajna je u samo jednom sastojku

author
N1 Hrvatska
13. lip. 2024. 16:24
šalša, umak od rajčica, rajčica
Pexels / Ilustracija | Pexels / Ilustracija

Svaki obožavatelj tjestenine sigurno želi znati trikove kojima se koriste Talijani. Ipak su oni pripremu ove namirnice doveli do savršenstva.

Oglas

Gastro bloger Gieseppe Federici podijelio je s pratiteljima savjet koji je dobio od jedne 85-godišnje Talijanke.


Na ovaj način postiže se savršen okus, a najvažniji sastojci koji će ovo omogućiti su - šećer i soda bikarbona.

Soda bikarbona ublažava kiseli okus rajčice i prevenira pojavu žgaravice. Ipak, postoji kvaka. Ne treba pretjerivati s količinom sode bikarbone. Jedna četvrtina čajne žličice dovoljna je za količinu umaka od rajčice koja stane u dvije konzerve.

Šećer se dodaje kad je priprema umaka pri kraju. Jedna jušna žlica na isto količinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama