Oglas

Ovih pet namirnica nikad ne biste trebali čuvati u zamrzivaču

author
N1 Hrvatska
16. ruj. 2021. 12:35
zamrzivač
Pixabay / ilustracija | Pixabay / ilustracija

Kada imamo puno obveza, najlakše nam je unaprijed pripremiti dosta hrane i potpom ju spremiti u zamrzivač pa ih onda koristiti kad nam bude bilo potrebno. No, imajte na umu da zamrzivač nije idealno spremište za sve namirnice.

Oglas

Evo koje namirnice nikada ne biste trebali čuvati u zamrzivaču.

Mlijeko


Ako držite mlijeko u zamrzivaču, ono će se zalediti, a prilikom odleđivanja razdijelit će se na stvrdnute komadiće mlijeka te na tekući dio. Nije opasno po zdravlje konzumirati takvo mlijeko, ali neće biti konzistentno pa ga nećete moći dodati u jutarnju šalicu kave ili u žitarice.
Dakle, mlijeko koje ste držali u zamrzivaču ne biste trebali piti, ali možete ga koristiti za kuhanje.

Krumpir


Krumpir ima visok udio vode, pa ako ga držite u zamrzivaču, postat će mekan i kašast. Svježi krumpir ne biste trebali spremati u zamrzivač niti ga takvog koristiti za kuhanje. No, već pečen krumpir možete staviti u zamrzivač i neće postati kašast kao svježi krumpir.

Jaja


Sadržaj vode u jajetu se širi smrzavanjem, što može uzrokovati pucanje vanjske ljuske i pojačati osjetljivost na bakterije. Jaja koja su još u ljsuci nipošto ne biste trebali držati u zamrzivaču.

Meki sir


Čuvanje mekog sira u zamrzivaču imat će sličan rezultat kao i kada mlijeko držite u zamrzivaču. Kad ga izvadite iz zamrzivača, primijetit ćete vodenaste grudice koje često narušavaju teksturu namirnica poput krem sira, vrhnja i ricotte.

Sirovo voće i povrće


Bilo koju vrsta voća i povrća koje imaju visok udio vode (celer, krastavci, zelena salata, lubenic itd) ne biste trebali držati u zamrzivaču jer će se u njima formirati ledeni kristali, piše Reader's digest. Kada ih odledite i budete htjeli jesti, dobit ćete nejestivu kašastu masu.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama