Umjesto korištenja teških kemikalija, pećnicu vrlo jednsotavno možete očistiti uz nekoliko trikova. Sastojke već imate u svojoj kuhinji.
Aluminijska folija
Kada u pečnici pečete lazanje i slična jela, umak i slični sastojci mogu kapati na dno pećnice. Spriječite to tako da stavite jedan ili dva sloja aluminijske folije na stalak, odnosno rešetku u pećnici. Dno pećnice ni slučajno nemojte oblagati folijom jer bi to moglo uzrokovati požar.
Sol
Kada vam se zaprlja pećnica, na masne i druge kapljice stavite sol dok je pećnica još topla. Nemojte čekati da kapljice postanu tvrde. Nakon što se pećnica ohladi, mrlje ćete moći jednostavno ukloniti običnom kuhinjskom krpom. Isto možete učiniti i s mrljama na štednjaku. Osim toga, sol može ukloniti i neugodne mirise pa je možete pomiješati s malo cinmeta.
Ocat
Masnoću možete lako očistiti octom. Spužvicu za čišćenje namočite u bijelom octu i prebrišite prljave površine, piše Reader’s digest. Koristite drugu spužvicu namočenu u hladnoj vodu da naknadno prebrišete te površine, a na kraju sve obrišite suhom krpom.
Tvrdokornih mrlja možete se riješiti tako da pomiješate jednu šalicu jabučnog octa s dvije žlice šećera. Ovu mješavinu raspršite po prljavim površinama dok su još vruće i pustite neka djeluje opko sat vremena. Prljave površine nakon toga samo lagano obrišite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!