Čini se da ono što smo smatrali idealnim rješenjem upravo to i nije.
Kako bi se nesmetano razvijale u velikom broju, bakterijama je potreban zrak, a kako sve bakterije nisu uništene na visokim temperaturama, poput nekih koje uzrokuju trovanje hranom, ako ih se nakon pripreme ostavi na zraku nekoliko sati, one će se ubrzano širiti.
Korištenjem aluminijske folije za zamatanje ostataka hrane riskiramo otrovanje hranom jer ona ne štiti namirnice u potpunosti od zraka, a kada je on prisutan, one rastu puno brže.
Kako spremati ostatke hrane?
Ako želite sačuvati ostatke ručka ili večere, evo nekoliko ideja za sigurnu pohranu namirnice:
Uvijek ih stavljajte u dobro zatvorenu, plitku posudu kako biste onemogućili razvoj bakterija
Hranu stavite u hladnjak odmah nakon što ste gotovi s ručkom, prije nego bakterije krenu s razmnožavanjem. Mliječni i mesni proizvodi su posebno osjetljivi pa ih pažljivo pohranjujte
Bacite svu hranu koja je stajala na otvorenom više od 2 sata
Ako želite biti sasvim sigurni onda ostatke hrane stavite u posudu u hladnjak, ali isto tako ih možete i pohraniti u dobro zatvorenoj posudi u zamrzivač, a namirnicu je dovoljno samo odmrznuti prije konzumacije, piše Ordinacija.hr.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!