Kad iscijedite sok limuna, ili naribate malo korice, ostatak pohranite u zamrzivaču. Tako se neće sasušiti i pokvaritti i moći ćete ga iskoristiti do kraja, umjesto da nepotrebno bacate potpuno iskoristljivi ostatak.
Kad sljedeći put budete trebali naribati malo korice od limuna u kolač ili kremu, radi posebnog okusa, zaledite ostatak limuna, jer ćete ga tako moći iskoristiti i za druge stvari.
Naime, ako limun kojem ste ogulili dio korice samo ostavite na kuhinjskom pultu, vrlo brzo će se sasušiti i postati pljesniv i ostatak nećete moći iskoristiti. Kako odčično podnosi zamrzavanje, to je dobar način da ga sačuvate za drugu priliku.
Zaledite i koricu
– I ne samo to: Zalediti možete i koricu limuna kojem ste iscijedili sok, tako da ju imate pri ruci za ribanje. Jedna korica limuna tako vam može biti dostatna za nekoliko jela, a ne zauzima previše mjesta zamrzivaču. To vjerojatno možete napraviti i s narančom ili limetom – pojasnio je, a prenio 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!