Tri godine nakon Gangnam Stylea Psy izdaje novi album

Showbiz 03. stu 201511:59 > 12:00
AFP/Ozan Kose

Južnokorejski pjevač Psy, čiji hit Gangnam style i dalje drži rekord u broju pregleda na YouTubeu, u prosincu će izdati novi album u kojemu se "kani vratiti svojim korijenima", najavio je utorak njegov agent.

Psy je i prije svoje svjetske uspješnice bio popularan u Južnoj Koreji, osobito po provokativnim tekstovima pjesama i satiričnom humoru, a publiku je često zabavljao svojim nekonvencionalnim nastupima, na sceni se nerijetko pojavljujući i u alkoholiziranom stanju.

Planeterno popularan postaje tek 2012. širenjem Gangnam Stylea od Seula preko Amerike do Europe.

Glazbeni video dosad je na YouTubeu pregledan više od 2,4 milijarde puta, što ga čini jednom od najvećih svjetskih glazbenih senzacija.

Reper je svojedobno bio iznimno popularan i zbog posebne koreografije koju je uz pjesmu osmislio, a njome oponaša ples na nevidljivom konju, parodirajući na taj način život bogatih besposličara u elitnoj četvrti Seula.

Dva singla objavljena nakon Gangnam stylea, Gentleman u travnju 2013. i Hangover u lipnju 2014. u suradnji s američkim reperom Snoop Doggom nisu požnjela ni približno sličan uspjeh.

YG Entertainment, agent tridesetsedmogodišnjeg pjevača u utorak je objavio da će se 1. prosinca na tržištu pojaviti Psyjev novi album, sedmi u karijeri i prvi nakon srpnja 2012.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.