Vučić i Petraeus razgovarali o ekonomiji i investicijama KKR

Regija 06. svi 201611:18 > 11:21
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s predstavnicima američkog investicijskog fonda KKR o stanju srbijanske ekonomije, sporazumu s Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama, priopćila je Vlada Srbije.

Kako se navodi, Vučić je na sastanku istaknuo da je politička stabilnost najvažnija za ekonomski rast i dodao da će Srbija učiniti sve kako bi održala stabilnost u regiji.

David Petraeus, koji je na čelu KKR-ovog Globalnog instituta, čestitao je Vučiću na pobjedi na nedavno održanim izborima i naglasio da činjenica da je do pobjede došlo nakon provedenih reformi predstavlja značajan dokaz da je Srbija na dobrom putu.

On je istaknuo da je KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji i izrazio nadu da će uskoro proširiti svoj investicijski paket, kako u Srbiji tako i u regiji.

Vučić je razgovarao s predstavnicima KKR i o pronalaženju modela za rješenje nenaplativih kredita banaka u Republici Srbiji, na kojem već rade zajedničke radne grupe Ministarstva financija, Narodne banke i KKR.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.