U Sloveniji postotak pozitivnih testova i dalje oko 24 posto

Regija 10. stu 202010:47 > 10:51
N1

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 4457 testova potvrđeno 1048 novih zaraza koronavirusom, što je više nego dvostruko veći broj nego prethodni dan, još uvijek je neslužbena informacija koju u utorak ujutro prenose slovenski mediji.

Postotak pozitivnih testova i dalje je oko 24 posto, zbog čega su jučer predstavnici vlade izrazili relativni optimizam da je vrh drugog vala epidemije već prošao, unatoč još uvijek zabrinjavajućem povećanju broja hospitalizacija. No u vladi su oprečna mišljenja treba li pristupiti relaksaciji restriktivnih mjera ili ih čak zaoštriti, javljaju slovenski mediji.

Neslaganja u vladi oko pooštravanja mjera

Kako je sinoć objavila komercijalna televizijska postaja POP-TV, za zaoštravanje mjera, uključujući daljnju redukciju prometa i rada trgovina i uslužnih djelatnosti, zalaže se ministar zdravstva Tomaž Gantar, a prema tvrdnjama nekih medija ponudio je i svoju ostavku ako se mjere ne zaoštre ili čak dođe do njihova popuštanja.

Tome se najviše protivi ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, upozoravajući da bi to nanijelo veliku gospodarsku štetu, dok premijer Janez Janša govori da već postojeće mjere treba striktno poštovati kako nove mjere ne bi trebalo uvoditi, tvrde jutros mediji u Sloveniji.

Potpune podatke o stanju u bolnicama i na intenzivnim odjelima, s brojem umrlih i svim drugim podacima vlada će objaviti tijekom dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.