Nova naslovnica Charlieja Hebdoa o terorističkim napadima

Svijet 29. ožu 201614:53 > 14:53
Izvor: REUTERS/Eric Gaillard (ilustracija)

Na naslovnici najnovijeg broja francuskog satiričkog tjednika Charlie Hebdo, koji će izići u srijedu, objavljena je karikatura u vezi s terorističkim napadima u Bruxellesu, koja se, najmanje što se može reći, neće svidjeti svima.

Naslovnica je objavljena na Facebook stranici Charlie Hebdoa. Na njoj se vidi svjetski poznati belgijski pop-pjevač Stromae kako pjeva svoj poznati hit “Papa ou t’es?” (tata, gdje si). Oko njegove glave vide se rastrgani dijelovi tijela koji govore “ovdje, ovdje, ovdje također”.

https://www.facebook.com/permalink.php

U siječnju prošle godine, maskirani teroristi upali su u redakciju Charlie Hebdoa i pobili 12 osoba, članova redakcije te dvojicu policajaca. Na njih je izvršen i bombaški napad nakon što su 2011. godine objavili karikaturu prororoka Muhameda.

Na Twitteru su već počele reakcije na na najnoviju naslovnicu Charlie Hebdoa i tu dosta njih izražava se šokiranost. U jednoj poruci se kaže: “kako s humorom reagirati na naslovnicu Charlie Hebdoa o atentatima u Belgiji? – Ne možemo im čak ni pucati u glavu, to je već učinjeno”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.