Njemačkom ministru prijete smrću: "To me više ne uznemiruje"

Svijet 05. lip 201615:34 > 15:36
Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke

Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas primio je prijetnje smrću, a u njegovom poštanskom sandučiću su pronađene i čahure od metaka, no ministar je u članku u nedjeljnom izdanju Bilda poručio da neće podleći napadima iz mržnje koji dolaze od desničarskih ekstremista.

“Puno toga što mi se upućuje toliko je ogavno da to više ne mogu osobno shvaćati. To me više uopće ne uznemiruje”, rekao je Maas i dodao da u 20 godina bavljenja politikom nikada nije “iskusio toliko brutalnosti kao sada”.

“Što je napisano i poslano toliko je bijedno i puno mržnje”, nastavlja ministar. Po njegovim riječima, primio je “prijetnje smrću s mjestom, vremenom i datumom”.

Prst krivnje upire u krajnju desnicu, posebice protuimigrantski pokret Pegidu, Alternativu za Njemačku (AfD), euroskeptičnu stranku koja je skrenula još desnije i također zagovara antiimigrantsku politiku, i Nacionalnu demokratsku stranku Njemačke (NPD), krajnje desnu, ultranacionalističku stranku koja se obično opisuje kao neonacistička. Sve one, tvrdi Maas, potiču ksenofobiju i rasizam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.