Utrka za Bijelu kuću 'olakšala' Trumpa za 800 mil. dolara

Svijet 04. lis 201622:38 > 22:41
Izvor: REUTERS

Utrka za predsjednika države oštetila je republikanskoga kandidata Donalda Trumpa za 800 milijuna dolara u samo godinu dana, piše časopis Forbes i dodaje da je mogul nekretnina pao za 35 mjesta na popisu najbogatijih Amerikanaca.

Njegovo bogatstvo sada se procjenjuje na 3,7 milijarda dolara u odnosu na 4,5 milijarda koliko je iznosilo u ožujku.

Trump je trenutno 156. na popisu 400 najbogatijih Amerikanaca, koji predvodi suosnivač Microsofta Bill Gates, čije je bogatstvo u samo godinu dana sa 76 milijarda dolara poraslo na 81 milijardu.

Gates je na prvome mjestu već 23. godinu zaredom.

Trump je na kampanju potrošio svojih sedam i kreditirao je s dodatnih 48 milijuna dolara, koje će teško dobiti natrag, piše časopis.

Od 27 nekretnina koje posjeduje 18 ih je izgubilo na vrijednosti, uključujući Trump Tower na njujorškoj Petoj Aveniji i luksuzni resort u Palm Beachu na Floridi.

Ove je godine sklopio samo jedan posao na globalnom tržištu nekretnina – kupio je skladište u Charlestonu u Južnoj Karolini, nad kojim je bila ovrha, piše Forbes.

Pojedinosti Trumpova bogatstva nisu u potpunosti poznate. Protiveći se desetljećima staroj tradiciji američkih predsjedničkih kandidata, Trump je odbio objaviti svoju imovinsku karticu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.