Napadač iz Manchestera zadržan u pritvoru, mogao bi biti psihički bolesnik

Svijet 02. sij 201906:52 > 06:53
Izvor: REUTERS

Dvadesetpetogodišnjak uhićen nakon napada nožem na Silvestrovo u Manchesteru zadržan je u pritvoru nakon što je obavljena liječnička procjena njegova psihičkog zdravlja, objavila je policija.

“Dvadesetpetogodišnjeg muškarca uhićenog prošle noći nakon incidenta na postaji Victoria u Manchesteru obradili su liječnici specijalisti te je zadržan u skladu sa zakonom o mentalnom zdravlju”, kaže se u priopćenju koje je kasno u utorak objavila policija.

“U tijeku je protuteroristička istraga”, dodaje policija. “Ništa ne ukazuje da su druge osobe bile uključene u ovaj napad, ali ključni prioritet ove istrage je da se to potvrdi”.

U tijeku je i pretraga napadačeve kuće u području Cheetham Hill.

Policija je ranije objavila da se napad nožem na željezničkoj postaji u Manchesteru u kojem su u novogodišnjoj noći ozlijeđene tri osobe tretira kao teroristički napad. Ime napadača još nije objavljeno.

BBC-jev producent koji se nalazio na postaji na kojoj je muškarac izvršio napad nožem kazao je da je on uzvikivao Alah i da je povezao svoj čin s “bombardiranjima u drugim zemljama”.

Britanija je trenutno na drugoj najvišoj sigurnosnoj razini prijetnje, što znači da se napad smatra vrlo vjerojatnim, a sigurnosni dužnosnici kažu da se suočavaju s rekordnom razinom rada u borbi protiv islamskih militanata i desničarskih ekstremista nakon četiri velika napada prošle godine.

Sam Manchester bio je u svibnju 2017. poprište samoubilačkog bombaškog napada u kojem je poginulo 22 ljudi po završetku koncerta Ariane Grande, održanog u Manchester Areni, koja se nalazi vrlo blizu postaje Victoria.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.