Tinejdžerica otkriva kako je to biti u komi

Svijet 21. srp 201510:27 > 10:33
Izvor: YouTube

Claire Wineland 17-godišnja je tinejdžerica koja živi sa cističnom fibrozom provela je 2 tjedna u induciranoj komi. Bolest je to koja uzrokuje nakupljanje tekućine u plućima.

Nakon buđenja, odlučila je podijeliti sa svijetom svoja iskustva putem videa. Već je ranije objavljivala način na koji s nosi sa svojom dijagnozom na You Tube kanalu Clarity project.

U najnovijem “What it’s like to be in a coma’ opisuje da se osjećala kao da je na Aljasci da bi nakon buđenja saznala da su doktori stavljali led na njeno tijelo dok je bila u komi.

Wineland se prisjeća da je sjedila i promatrala naljepši pejzaž satima. Bilo joj je hladno, ali to joj nije smetalo. “Ispada da ssu stavljali led na mene cijelo vrijeme.. tako da ispada da volim led , Aljasku. Ima smisla”, prisjeća se Wineland.

Neurolog Michael DeGeorgia sa sveučilišne bolnice u Los Angelesu objasnio je ABC-u da se to događa kada su pacijenti u stanju spavanja dok su pod sedativima.

“Kada ljudi saznaju da će živjeti kratko žele izlaziti van, raditi lude stvari poput bungee jumpinga i putovati na egzotična mjesta. Ja samo želim živjeti”, zaključuje Wineland.