“Plaće u Holdingu bile su ranije i više, objavit ćemo sve troškove direktora”

Uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine u Newsroomu je gostovala predsjednica Kluba Možemo! Marina Ivandić s kojom smo razgovarali o problematici smeća u Zagrebu i odgodi primjene novog modela zbrinjavanja otpada.

Kaže kako su od početka tvrdili da je rok 1.7. ambiciozan, ali da su ga postavili kako bi sve u lancu pripremili na novi način zbrinjavanja otpada. Riječ je, rekla je, o vrlo kompleksnom sustavu koji zahtjeva i pozornost građana i predstavnika stanara. Sigurna je da će s 1. listopadom sve krenuti. Što se tiče odvoza smeća i ružnih prizora prenatrpanih kanti, taj problem se rješava i kroz nova zapošljavanja u Čistoći, ali i iznajmljivanjem kamiona s obzirom da je postojeći vozni park u prilično lošem stanju i neodržavan.

Ne misli da direktori i urpava Zagrebačkog holdinga ima previsoke plaće. Štoviše, kaže da su manje nego ranije, a rade ogroman posao restrukturiranja kojim se također bivša vlast nije bavila. Objavit će javno sve troškove direktora gradskih poduzeća, kao što je, među ostalim, tražio i koalicijski partner SDP. Što se tiče revizije koalicijskog Sporazuma spremni su o tome razgovarati čim to SDP predloži. Vjeruje da će to biti tijekom ljeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare