Plenković: Riješili smo sva dugovanja; i ona PPD-u

Vijesti 20. kol 201616:00 > 16:16
N1

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, u sklopu predizborne kampanje u subotu je posjetio Varaždin i Špancirfest gdje je dao potporu lokalnim kandidatima.

“Veliko mi je zadovoljstvo biti u Varaždinu i dati podršku kandidatima HDZ-a. Na ovoj listi su kvalitetni ljudi predloženi od strane županijske organizacije. Tu su kolege iz Sabora, glasnogovornica Vlade, branitelji”, kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a odgovorio je i na izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da “za HDZ ima ulaznicu za 21. stoljeće, mukte i neka je podignu u SDP-u i Narodnoj koaliciji jer oni su stranka i koalicija 20. stoljeća”.

“Pozivam Milanovića da dođe u EU parlament da vidi kako funkcioniraju stranke u 21. stoljeću. HDZ kakav sam ga ja predstavio, pogledajte ljude, liste, njihove akademske titule… Duboko smo u današnjici i okrenuti budućnosti. Ali se suočavamo se i s prošlosću, 23. kolovoza ćemo obilježiti osudu svih totalitarnih režima”, odgovara Plenković te se osvrnuo na brojke.

“Milanovićeva Vlada je podigla PDV s 23 na 25 posto. HDZ-ovi stručnjaci su napravili program na temelju cjelovitog pristupa. Ove ćemo godine imati rast od 2,5 posto, a do kraja 2020. 5 posto. Cilj nam je da zaposlenost bude na razini EU-a, barem 68 posto. Ima prostora i u poljoprovredi i industrijama i poduzetništvu za rast.”

SDP tvrdi da HDZ nije “čista” stranka.

“Rekao sam da će se stranka voditi na transprentan način kreditima komercijalnih banaka po redovnim stopama. Mi smo riješili sve dugove.”

I dugovanja PPD-u?

“Sve je riješeno”, poručio je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.