Tko moliteljima prijavljuje da žene dolaze na abortus?

Vijesti 05. lis 201610:34 > 10:54
(ilustracija)

Vukovarski ogranak inicijative "40 dana za život" objavio je na svojim Facebook stranicama krajnje neprimjeren poziv, kojeg su nazvali "Doček kraljeve kćeri".

Molitvena zajednica, koja u 24 hrvatska grada opsjeda građane na ulazima, ponegdje čak i u krugu bolnica, i grupnom molitvom nastoji osujetiti izbor žene da odlučuje o vlastitim reproduktivnim pravima, sada je otišla korak dalje.

Doznali su, naime, da u vukovarsku bolnicu zbog abortusa planira doći jedna žena.

“Najavljen je dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu. Molimo sve molitelje da nam se pridruže u što većem broju sutra ispred vukovarske bolnice kako bismo ju dočekali kao kraljevnu i pokazali koliko je vrijedna i kako smo spremni učiniti sve da joj pomognemo izabrati život!”, naveli su na svojim stranicama.

Kako su došli do ove informacije – što predstavlja grubo kršenje privatnosti žene, a pogotovo je osjetljivo s obzirom da se radi o podatku medicinske prirode – ostaje nejasno.

Na telefone Opće bolnice Vukovar nitko se ne javlja.

Građanke i građani su ispod te objave reagirali mahom nevjericom i optužbama za provođenje psihološkog nasilja.

Otkud vam ta informacija?

“Nadam se da će vas dotična tužiti, kao i bolnicu.”

“Da meni to napravite, sve do jednoga bih vas prijavila za psihičko zlostavljanje. Sve. I vas koji pozivate na to i one koji bi tamo došli.”

Trebalo bi vam policiju zvat. Onako najaviti. Laganini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.