'Davor je moj prijatelj. Razlaz je nastao zbog odluke Mosta'

Vijesti 17. svi 201709:15 > 09:18
Izvor: N1

Premijer Andrej Plenković komentirao je jučerašnje izjave ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, koji je izrazio želju za prijevremenim izborima i žaljenje zbog razlaza s Mostom.

“Davor je moj prijatelj, zajedno smo se vratili iz Bruxellesa, HDZ je demokratska stranka, volimo dijalog. Razlaz je nastao zbog odluke Mosta. Za razlaz je odgovoran onaj partner koji je digao ruku protiv kolege s kojim sjedi u Vladi 16 mjeseci. Dulje su bili Orepić, Šprlje i Dobrović u Vladi s Marićem, nego ja s njima. Ovdje je Most odlučio ići sa SDP-om prije nego što je Marić imao šanse govoriti. Stier kaže da je jako dugo radio ovu koaliciju, ali ne više od mene” rekao je Plenković u emisiji A sada Vlada na Hrvatskom radiju.

“Da sam napravio bilo što drugo, ja bih bio loš premijer. Ne može se rušiti ministar koji odlično radi svoj posao i ima izvrsne rezultate na temelju nekih a priori teza oporbe”, rekao je Plenković.

Na pitanje je li vrijeme sazrelo za veliku koaliciju, rekao je da u situaciji kada oporba, SDP ima 20 zastupnika manje nego HDZ u Saboru, ako želi biti glavna oporbena stranka, a koristi sve mehanizme da se destabilizira vlast (jer SDP je krenuo s inicijativom, a Most je nasjeo na to), ja taj poziv na dijalog ne mogu doživljavati kao konzistentnu politiku”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.