Osumnjičenoj istražni zatvor za podmetanje 7 požara

Vijesti 25. srp 201720:24 > 20:27
Podijeli:
Izvor: AFP

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Šibeniku traži jednomjesečni istražni zatvor protiv 51-godišnjakinje osumnjičene za podmetanje sedam požara kod Dubrave kraj Šibenika na području Relje-Junakovići, jer smatra da bi na slobodi mogla ponoviti to kazneno djelo.

Osumnjičena žena privedena je u ODO zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon ispitivanja osumnjičene 51-godišnje hrvatske državljanke, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priopćilo je što joj se sve stavlja na teret.

“Postoji osnovana sumnja da je u sedam navrata od 18. srpnja 2017. do 23. srpnja 2017. u Dubravi kod Šibenika s ciljem da izazove požare u naselju u kojemu živi, na otvorenome prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, sve u blizini više obiteljskih kuća, te na parceli svoga susjeda na kojoj je bilo sedam plovila na suhom vezu ukupne vrijednosti oko 500.000 kuna i u štali jednoga od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje”, istaknuto je u priopćenju.

Nakon paljenja razbuktali su se požari koji su ugašeni zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, policije i susjeda. U priopćenju stoji kako se osnovano sumnja da je na opisani način privedena žena ugrozila imovinu točno neutvrđene ukupne vrijednosti, ali svakako veće od 200.000 kuna, a još jednom od vlasnika susjedne parcele pričinila štetu u iznosu od oko 15.000 kuna.

Nakon što je 51-godišnja osumnjičenica ispitana, šibensko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskoga suda u Šibeniku prijedlog da joj se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Zasad nije poznato je li sudac istrage prihvatio prijedlog DORH-a da osumnjičenu zadrže iza rešetaka zbog mogućnosti da bi na slobodi ponovno podmetnula požar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.