Pero Ćorić oštro napao državni vrh zbog proslave u Kninu

Vijesti 07. kol 201710:51 > 10:52
Nikola Cutuk/PIXSELL

Glavni tajnik stranke HSP AS i bivši saborski zastupnik, Pero Ćorić osvrnuo se na proslavu obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu. Kritizirao je državni vrh.

“Najveću hrvatsku pobjedu VRO Oluju u samo dva čina hrvatski politički vrh uspio je marginalizirati na Kninskoj tvrđavi prigodom obilježavanja 22. obljetnice te veličanstvene hrvatske vojne operacije. Prvo je središnja svečanost s ulica kraljevskog grada Knina preseljena u Tvrđavu kako bi se izbjegao kontakt s hrvatskim bojovnicima i hrvatskim narodom što čak nije radio ni domoljubima mrski Zoran Milanović, a potom se na toj istoj Tvrđavi ispričavalo Srbima zbog Oluje.

Takvi potezi niti su domoljubni, niti su državnički pogotovo kada dolaze od onih koji su izbjegli sudjelovati u Oluji pozivajući se na aristokratske bolesti! Hrvatski narod 1000 godina pognute je glave služio tuđim interesima i izvojevao brojne pobjede stranim gospodarima. Sada, kada smo u jednom povijesnom trenutku došli do slobode i pobjede za vlastite interese nevjerojatna je činjenica kako pojedinci nastoje skrenuti pozornost s važnih aspekata i važnih činjenica iz nama nepoznatih pobuda. Povijesne činjenice su da je hrvatska vojska u Oluji izvojevala pobjedu nad Jugoslavijom, Srbijom i četnicima, te na nju ne smije biti bačena ljaga zbog pojedinačnih slučajeva i smrti pojedinaca.

Na jedno uho nam je ušlo, a na drugo izašlo citiranje na Kninskoj tvrđavi Vladimira Nazora ali HSP AS nikada neće dati potporu bilo čijem pokušaju degradacije žrtve hrvatskog naroda pa i kad takvo djelovanje dolazi i od naših dojučerašnjih koalicijskih partnera ili od naše kandidatkinje za Predsjednicu RH. Od njih očekujemo da se aktivno i ozbiljno upuste u operaciju naplate ratne štete od agresora za uništenu infrastrukturu, pa sve do privatne imovine poput ukradenih traktora kojima su zločinci i njihove obitelji bježali u Srbiju!”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.