Tito i fizički izgubio trg, postavljena ploča s novim imenom

Vijesti 04. ruj 201717:03 > 17:05
Izvor: N1

''Maršal Tito'' i fizički je nestao s trga koji je donedavno nosio njegovo ime.

Nekoliko dana nakon što je zagrebačka Gradska skupština izglasala promjenu imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, ploča sa starim imenom i je i fizički uklonjena.

Među građanima na Trgu se našao i Zlatko Hasanbegović, politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku i predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, piše Jutarnji list dodajući da je ne skidajući osmijeh s lica komentirao s građanima zamjenu ploča.

“Slučajno sam došao. Živim u blizini i prijatelj mi je javio da skidaju ploču. Došao sam kako bih se samostalno uvjerio da ploča odlazi”, rekao je Hasanbegović i priznao da je dobar osjećaj vidjeti kako skidaju ploču.

I tu možda ni neće biti kraj, naime, kako je Hasanbegović najavio: “Sastavit ćemo novo povjerenstvo stručnjaka koje će odlučiti o preimenovanju Masarykove ulice. Ono što mogu istaknuti je kako Odbor neće biti mjesto ničijeg političkog ekshibicionizma”.

Podsjetimo, ime jednog od najljepših zagrebačkih trgova promijenjeno je na inicijativu stranke Neovisni za Hrvatsku koja je pregovore za sudjelovanje u većini Gradske skupštine uvjetovala upravo promjenom imena ovog trga.

Gradonačelnik Milan Bandić na taj uvjet je pristao. Za promjenu imena ruke je diglo 29 od 51 zastupnika, a uz Bandićeve glas ‘za’ dali su HDZ i HSLS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.