"Ne vidim da Todorićeva tužba može ugroziti istragu"

Vijesti 07. pro 201713:27 > 13:36
Izvor: N1

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan komentirao je nedavno ugašeno Istražno povjerenstvo za Agrokor, ali izvijestio javnost o tome kako napreduje istraga u slučaju Agrokor.

“Odluko o tome donosi Povjerenstvo, odnosno odluka se donosi u Saboru. Ono što se raspravljalo na Povjerenstvu nema nikakve veze, odnosno nije u uskoj vezi s onim što je predmet istrage. Međutim, to je odluka Sabora, to je odluka Povjerenstva”, kazao je Cvitan u četvrtak u Saboru.

Za istragu u slučaju Agrokor glavni državni odvjetnik kaže da je tek počela.

“Riječ je izuzetno obimnom predmetu, istraga će trajati neko vrijeme. Potrebno je raditi financijske ekspertize, potrebno je provesti jednu složenu knjigovodstveno-financijsko vještačenje. Dakle, poduzimaju se sve zakonom propisane radnje i nakon što se utvrde činjenice donijet će se odluka – ili će se podići optužnica ili neće. U ovom trenutku bilo bi neodgovorno da govorim o tome da će se ona podići ili neće”, navodi Cvitan.

Potvrdio je da su na slučaju angažirani i strani stručnajci.

“Formiran je tim, funkcionira kako treba biti. Činjenica je da je predmet opsežan, međutim osigurana su dostatna sredstva koja omogućuju angažman financ eksperata koji će naći odgovore na ključna pitanja. Da, angažirani su i vanjski stručnjaci.”

U medijima se spominje i mogućnost da se Ivica Todorić ispita i putem video veze.

“Ta mogućnost postoji, a mi ćemo donijeti odluku kako će on biti ispitan”, kaže Cvitan.

Gostujući u Pressingu N1 televizije odvjetnici Ivice Todorića, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, rekli su kako će njihov klijent podići arbitražnu tužbu zbog lex Agrokora. Mogu li tužbe mogu ugroziti istragu?

“Ne vidim da mogu istragu na bilo koji način ugroziti”, odgovorio je Cvitan.