Vlak iz Dalmacije zapeo u snijegu: Vozimo se već sedam sati

Vijesti 22. velj 201810:28 > 10:34
Pixabay (ilustracija)

Za Šibenčanina Marija Barišića i njegovu suprugu koji su sinoć u 22,45 sati vlakom iz Perkovića krenuli za Zagreb, vožnja se pretvorila u avanturu koja podsjeća na onu iz poznatog romana Mate Lovraka.

Par, naime, još nije prešao ni pola puta, javlja ŠibenikIN.

Vožnja vlakom od Perkovića do Zagreba pretvorila se u pravu noćnu moru. Iako su u Zagreb trebali stići jutros u 5,45 sati, vozili su se do 3,20 sati te je vlak zapeo u snijegu i cijelu noć su se vozili svega 15 minuta, a trenutno čekaju lokomotivu koja će ih izvući iz snijega i stati na kraj ovoj priči koja podsjeća na poznato književno djelo Mate Lovraka “Vlak u snijegu”.

“Zarobljeni smo negdje oko Saborskog i čekamo lokomotivu da nas pogura. Niko nam ne zna točno reći kad će i hoće li uopće doći” napisao je čitatelj ŠibenikINa uz fotografije snježne idile kod Saborskoga.

ŠibenikIN piše da se lokomotiva koju su poslali iz Gospića nije uspjela probiti do zapelog vlaka pa je na putu druga iz Ogulina koja će im možda pomoći.

Podsjetimo, snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije. HAK je izdao upozorenje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.