Mirko Duspara za N1: Zakazalo je Ministarstvo okoliša

Vijesti 03. tra 201812:28 > 12:33
N1

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, smatra da je u ekološkom incidentu zbog kojeg građani Slavonskog Broda nemaju pitke vode zakazalo Ministarstvo zaštite okoliša.

“Osigurali smo pitku vodu za sve građane”, kazao je u programu N1 gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te je dodao da se ekološki incident dogodio u srijedu. “Kada u četvrtak nismo dobili izvješće, u petak smo pokrenuli mini istragu i zaključili da je tlo ‘dobrano natopljeno’, a nakon toga su pozvali ministra i premijera u Slavonski Brod.

“Imamo nalaze i od 6. ožujka i kasnije. Voda je bila zdravstveno ispravna do ovog incidenta”, rekao je Duspara te dodao da je već 28. ožujka, na dan kada se dogodio incident “Crodux pozvao policiju i vatrogasce i tvrtku koja radi danas na sanaciji”.

“Taj dan je napravljen samo minimum, skinut je smo pokrov i to je odvezeno u Ivanić Grad. Vatrogasci su pokrili površinu od preko 1000 kvadratnih metara natopljene naftom”, rekao je Duspara.

Podsjetimo, nešto ranije razgovarali smo s direktorom tvrtke Crodux energetika Brankom Radoševićem koji je kazao da Crodux ‘apsolutno nije odgovoran’ za zagađenje vode u Slavonskom Brodu. Na te navode Duspara kaže da kada netko “napravi grešku, onda pokušava umanjiti svoju odgovornost”.

“Pokušavam reći da se cijeli incident pokušao zataškati. Da nije, već 29. bi imali prvi nalaz”, kazao je Duspara te dodao da ministar Ćorić ima odgovornost zbog incidenta “jer inspektori nisu napravili posao kako su trebali”.

“Da jesu, onda bi se sanacija radila prvi dan i bila bi odrađena i veći dio ne bi završio u zemlji”, rekao je Duspara te potvrdio da se jučer sukobio s ministrom jer nije zadovoljan kako se u cijelom incidentu postupalo.

“Mislim da je zakazalo Ministarstvo okoliša, ali ostavke su osobne stvari ili moralni čin. Ostavkom ništa nećemo dobiti. Imali smo dosta ministara, ali nismo riješili probleme u Slavonskom Brodu”, kazao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara na pitanje bi li zbog incidenta ministar Ćorić trebao podnijeti ostavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram