Lokalizirani požari u Zagrebu, vatrogasac lakše ozlijeđen

Vijesti 09. lip 201819:23 > 22:57
Marko Prpić/Pixsell

Lokalizirani su požari koji su u subotu navečer buknuli u Zagrebu - u njegovu istočnom dijelu u Heinzlovoj ulici te na zapadu grada u Jankomiru u prostoru tvrtke C.I.O.S. za zbrinjavanje otpada, a jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Požar u Heinzelovoj ulici, gdje je gorjelo oko tisuću četvornih metara napuštenoga skladišta, gasio je 41 vatrogasac s 12 vozila zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP), dok požar otpada površine 20 puta 20 metara u C.I.O.S.-u gasi 85 vatrogasaca s 23 vozila.

Zagrebački vatrogasci gasili su požar u istočnome dijelu grada, na području Heinzlove ulice gdje je gorjela napuštena zgrada nakadašnje tvornice za preradu mesa “Zagrepčanka”, poznatija kao ‘Stara Zagrepčanka”.

“Sva vatrogasna pričuva kao i dobrovoljni vatrogasci su povučeni u postaje i štite grad, dok su ekipe na terenu. Na terenu su i dalje dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. U gašenju požara je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen”, izvijestili su iz Ureda. 

Uzroci požara bit će poznati nakon očevida, stoji u priopćenju Ureda za upravljaje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

U Operativnome dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb potvrdili su ranije Hini da su u subotu u 18,45 sati primili dojavu o požaru na području Heinzelove ulice, te da su na požarište, ‘Staru Zagrebačanku’, upućena brojna vatrogasna vozila.

Požar i u CIOS-u

Nakon što je oko 18.45 sati buknuo požar u Heinzelovoj ulici, buknuo je još jedan požar u Zagrebu – u CIOS-u u Jankomiru.

Požar koji je buknuo u zapadnome dijelu grada Zagreba gdje gori zgrada tvrtke C.I.O.S.-a za prikupljanje i preradu otpada je lokaliziran, a vatrogasci nastavljaju gasiti taj požar.

Operativno dežurstvo zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) potvrdilo je ranije Hini da su dojavu o novom požaru u Zagrebu – ovoga puta u zapadnom dijelu grada primili u 20 sati i šest minuta te da su na mjesto požara, zgradu C.I.O.S.-a uputili više vatrogasnih vozila, od kojih i neka s tek požarišta u istočnom dijelu grada u Heinzleovoj ulici.

Čitatelj N1
Čitatelj N1
Čitatelj N1
N1 Hrvatska
N1 Hrvatska
Ilustracija
Ilustracija

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.