CIOS: Požar počeo izvan reciklažnog dvorišta

Vijesti 10. lip 201812:50 > 12:53
CIOS

Požar u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice CIOS grupe, potpuno je ugašen u ranim jutarnjim satima.

Trenutačno na lokaciji dežuraju 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom, a opožareno područje osigurava MUP.  

Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale, no nadozorne kamere su snimile početak požara s dimom izvan reciklažnog centra. 

Uprava i djelatnici C.I.O.S. grupe zahvaljuju svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. Poduzeto je sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima, zbog čega je vrlo brzo nakon izbijanja požar uspješno stavljen pod kontrolu i ugašen. U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen, priopćili su iz CIOS-a.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici.

U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna. Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.